We use cookies to enhance your experience on our website. Learn more

30. september 2019

De mest beskidte steder på dit kontor - som du sikkert ikke kender til

Hvor tror du, der er mest beskidt på dit kontor? Det første, der strejfer dine tanker, er formentlig toilettet eller skraldespanden. Disse to er ikke nødvendigvis korrekte, selvom det trods alt er de mest passende steder at disponere al menneskelig og ikke-menneskeligt affald. Det, flere bakteriestudier har vist, vil dog helt sikkert komme som en overraskelse for dig.

Studierne har nemlig vist, at der er mere beskidte steder end toiletter og affaldsspande. Ved studiet, udført af skabelon producent Hloom, opdagede de, at kaffekander har fire gange så mange bakterier som toiletter. Mashable delte en top 10-liste over beskidte steder, og her landede toiletter på plads nummer 8. Og det er altså lavere på listen end automater med mad og drikke. Samtidig var affaldsspande ikke engang på listen.

Mange andre studier har konkluderet samme resultater, så det er svært at komme uden om, at der er noget om snakken. Disse hotspots for bakterier på dit kontor kan være meget vanskelige at undgå. Det kræver i hvert fald passende og fast rengøring. For at lette opgaven har vi samlet en oversigt over de mest beskidte steder på dit kontor, så du ved, hvad du skal holde øje med.


Knapper

Elevatorknapper, knapper på automater og “start”-knapper på kopimaskiner er bakteriernes foretrukne steder for avl. I det samme studie, foretaget af Hloom, fandt man ud af, at knapper på fotokopimaskiner indeholder 1,2 billioner CFU (colony forming units) pr. kvadratcentimeter. Det er mere end toiletter, som kun har 3,200 CFU.

Ydermere har et studie af Kimberly-Clark Professional afsløret, at automater har et ATP-antal på 300 eller højere. En score af denne skala betyder, at de udgør en høj risiko for spredning af sygdomme.

Næste gang du skal have kaffe på på arbejde og trykker på knappen, er det vigtigt du husker at vaske hænder.


Håndtag

Dette inkluderer alle former for håndtag, du finder på et kontor, såsom dørhåndtag, håndtag på kaffekander, mikroovne og krus. Mikrobiologer fra The University of Arizona fandt spor af coliforme bakterier på rene kontorkrus.

Ydermere testede mikrobiolog Charles Gerba, hvor hurtigt vira spredes, hvis man putter dem på dørhåndtag. Eksperimentet viste, at det første sted, en virus spredes til fra et dørhåndtag, er til håndtag på kaffekander.


Håndholdte elektroniske accessories

Dette kommer nok ikke som en overraskelse for dig, da disse genstande er dem, vi bruger det meste af vores tid på kontoret med. Håndholdte elektroniske elementer inkluderer computere, telefoner, tastaturer og mus.

I det samme studie af Kimperly-Clark Professional, viste det sig, at tastaturer har et højt niveau af bakterieforurening. 27 procent af tastaturer involveret i studiet havde et ATP-tal på 300 eller højere. Sammen med automaterne udgør det en høj risiko for at forårsage sygdomme og infektioner.


Det kan du gøre

Tænker du nærmere over det, vil du opdage, at det, disse ting har til fælles, er, at de alle er udsat for meget trafik på daglig basis. Vigtigere er det også, at de involverer direkte kontakt med menneskelige hænder. Det viser bare, at en sikker måde at sprede bakterier på er gennem fysisk kontakt.

Det e​r umuligt at undgå bakterier helt, men der er ting, du kan gøre for at beskytte dig selv og forblive sund. Observering af ordentlig hygiejne, hyppig håndvask samt hyppig rengøring af din arbejdsstation vil række langt. 

Læs videre

28. februar 2019

Gode tips til mere luft i kontorbudgettet

Sidder du lige nu og bakser med budgetter og planer for det nye år? Så har du sikkert allerede groet et par grå hår ved tanken om, hvor man eventuelt vil kunne gøre nogle besparelser. Og det kan være svært at gennemskue og endnu mere at planlægge efter. For hvad kan vi undvære eller skrue ned for? Og hvad med alle de uforudsete udgifter? Effektivitet er nøgleordet. I stedet for at stille spørgsmålet om, hvor I kan spare, skal du vende det om og spørge, hvor kan I effektivisere?

Læs historien

30. september 2019

De mest beskidte steder på dit kontor - som du sikkert ikke kender til

Hvor tror du, der er mest beskidt på dit kontor? Det første, der strejfer dine tanker, er formentlig toilettet eller skraldespanden. Disse to er ikke nødvendigvis korrekte, selvom det trods alt er de mest passende steder at disponere al menneskelig og ikke-menneskeligt affald

Læs historien

03. september 2018

5 tips: Gør dit kontor vinterklar

Winter is coming. Du har sikkert selv lagt mærke til det. Det bliver mørkere og koldere for hver dag der går, og du opholder dig mere og mere inden døre. Derfor at det vigtigt, at du giver dig selv og dine kollegaer det bedst mulige indeklima i den kolde del af året. Læs med her og få gode råd til at holde et rent, sundt og produktivt arbejdsmiljø henover vinteren.

Læs historien