Officeguru blog - The dirtiest places in your office

De mest beskidte steder på dit kontor

Hvor tror du, der er mest beskidt på dit kontor? Det første, der strejfer dine tanker, er formentlig toilettet eller skraldespanden. Disse to er ikke nødvendigvis korrekte, selvom det, trods alt, er de mest passende steder at disponere al menneskelig og ikke-menneskeligt affald. Det, flere bakteriestudier har vist, vil dog helt sikkert komme som en overraskelse for dig.

 

Studier har vist, at der er mere beskidte steder end toiletter og affaldsspande. Studiet, som er udført af skabelon producent Hloom, opdagede at kaffekander har fire gange så mange bakterier som toiletter.

Mange andre studier har konkluderet samme resultater, så det er svært at komme uden om, at der er noget om snakken. Disse hotspots, for bakterier på dit kontor, kan være meget vanskelige at undgå. Det kræver i hvert fald grundig og fast rengøring. For at lette opgaven har vi samlet en oversigt over de mest beskidte steder på dit kontor, så du ved, hvad du skal holde øje med.

 

Knapper

Elevatorknapper, dit tastatur, knapper på automater og “start”-knapper på kopimaskiner er bakteriernes foretrukne stederfor avl. I det samme studie, foretaget af Hloom, fandt man ud af, at knapper på fotokopimaskiner indeholder 1,2 billioner CFU (colony forming units) pr.kvadratcentimeter. Det er mere end toiletter, som kun har 3,200 CFU.

Ydermere har et studie af Kimberly-Clark Professional afsløret, at automater har et ATP-antal på 300 eller højere. En score af denne skala betyder, at de udgør en høj risiko for spredning af sygdomme.

Næste gang du skal have kaffe på arbejdet og trykker på knappen, er det vigtigt du husker at vaske hænder.

 

Håndholdte elektroniske genstande

Dette kommer nok ikke som en overraskelse for dig, da disse genstande er dem, vi bruger mest. Håndholdte elektroniske genstande inkluderer computere, telefoner, tastaturer og mus.

I det samme studie af Kimperly-Clark Professional, viste det sig, at tastaturer har et højt niveau af bakterieforurening. 27 procent af tastaturer involveret i studiet havde et ATP-tal på 300 eller højere. Sammen med automaterne udgør det en høj risiko for at forårsage sygdomme og infektioner.

 

Det kan du gøre

Tænker du nærmere over det, vil du opdage, at det, disse ting har til fælles, er, at de alle er udsat for meget trafik på daglig basis. Vigtigere er det også, at de involverer direkte kontakt med menneskelige hænder. Det viser bare, at en sikker måde at sprede bakterier på er gennem fysisk kontakt.

 

Det e​r umuligt at undgå bakterier helt, men der er ting, du kan gøre for at beskytte dig selv og forblive sund. Observering af ordentlig hygiejne, hyppig håndvask samt hyppig rengøring af din arbejdsstation vil række langt.