Officeguru blog - How a clean office can improve productivity

Sådan kan et rent kontor forbedre produktiviteten

Et godt forretningsgrundlag er baseret på effektivitet, produktivitet og rentabilitet. Ledere søger dagligt efter nye måder at forbedre deres ansattes produktivitet på. Forskning har vist, at der er direkte sammenhæng mellem et ryddeligt og rent kontor og en øget produktivitet blandt medarbejdere. Det er på tide, at du rydder op og gør rent på dit kontor, for et rent arbejdsmiljø og kontor kan forbedre produktionen på forskellige måder. Læs videre og bliv en smule klogere.

 

Sunde medarbejdere

Beskidte overflader på skriveborde på arbejdspladsen ophober vira, som forårsager sygdomme som influenza, der afholder dine medarbejdere fra at komme på arbejde. Og hvis de er syge, kan de ikke arbejde. Et rent kontor reducerer antallet af syge medarbejdere  og giver et bakteriefrit og sundt arbejdsmiljø.

 

Reduceret stress

Et studie foretaget på Harvard University indikerer, at et sjusket arbejdsmiljø kan påvirke en medarbejders mentale ressourcer, hvilket sænker deres produktivitet. Medarbejdere bliver mere distraherende af objekter, når de arbejder på en rodet arbejdsplads.Stressede medarbejdere er potentielle ofre for helbredsmæssige udfordringer som depression, træthed, søvnproblemer og endda også pillemisbrug.

 

Spar værdifuld tid

Et velorganiseret og ryddeligt kontor reducerer mængden af tid brugt på at lede efter vigtige dokumenter. Dette resulterer i en mere produktiv dag. Et rent og struktureret arbejdsmiljø vil øge effektiviteten, fordi medarbejdere nemt kan tilgå det udstyr, de har behov for at løse opgaven.

 

Boost moralen

De medarbejdere, der arbejder på en ren arbejdsplads, er antageligvis naturligt mere glade sammenlignet med dem, der arbejder i rodede arbejdsmiljøer. Glade medarbejdere er mere effektive og produktive end de, der hader deres job.

 

Vis professionalisme

I forretningsverdenen betyder fremtoning alverden for dine potentielle kunder. Et rent og organiseret kontormiljø afføder et positivt førstehåndsindtryk til dine kunder, og de er derfor mere tilbøjelige til at lave forretning med dig. Det overbeviser dem om, at du er i stand til at klare deres opgaver til tiden, effektivt og på en tilfredsstillende måde.

 

Et ryddeligt kontor reflekterer også virksomhedens værdier. Medarbejdere er mere tilbøjelige til at tilpasse sig den rette attitude, når de arbejder i et poleret og professionelt miljø.

 

Ordentlig opbevaring af elektronisk udstyr

Et støvet og beskidt arbejdsmiljø kan have effekt på, hvordan udstyr præsterer. Udstyr som printere, computere, elektronik og kopimaskiner bliver mindre pålidelige og mere tilbøjelige til at svigte, når det mindst passer. Et rent arbejdsmiljø beskytter dit udstyr, forlænger deres levetid og reducerer de tab, der kan komme fra fejl på udstyret.

 

Når en leder giver sine ansatteet rent arbejdsmiljø, viser det, at han eller hun tager af og bekymrer sig om sine ansatte. Det forsikrer de ansatte om, at de er værdsatte, og det er noget, de sætter pris på.

 

Det er yderst vigtigt, at du sikrer dig, at din arbejdsplads altid er ren og ryddelig - det forbedrer produktiviteten. Det vil være et arbejdsmiljø, der er rart for alle at være i.