Officeguru blog - Does your office match the ambitions of the employees?

Står jeres kontor mål med jeres ambitioner?

De allermest ambitiøse og beundringsværdige firmaer i verden arbejder målrettet med at have et kontor, der står mål med deres ambitioner. Og det er der en meget vigtig grund til, nemlig at kontoret er der, hvor medarbejderen skal bruge meget tid, eller som minimum have lyst til at være – også selvom der er mulighed for hjemmearbejde. Den eneste grund til at medarbejderne kommer ind på kontoret, skal helst ikke være den gratis frokost.

Godt fysisk arbejdsmiljø skaber flow

For at komme i flow og levere på virksomhedens ambitioner, skal medarbejderne have et fysisk arbejdsmiljø, der kan håndtere ambitionerne. Hvis man beder medarbejderne om at yde deres bedste og være inspirerende for kollegaer og kunder, så skal det, man tilbyder medarbejderen at møde ind til altså kunne stå mål med ambitionerne.

Er man, som virksomhed og kontor, derimod altid lang tid om at fixe småting fx en kaffemaskine, der er i stykker eller en dør, der driller. Eller endnu værre, har et beskidt kontor grundet dårlig rengøring eller en kedelig frokost, der altid bliver et brok-skabende samtaleemne. Så lever man ikke op til sin ambitioner.

Der er bundlinje i balancen mellem ambitionen for kontoret og medarbejderen

Virksomheder der arbejder målrettet med at skabe et kontor, der står mål med ambitionerne, de gør det ikke kun for sjov. Der er benhård bundlinje i det. Når tøjmærket Le Deux etablerer en indendørs fodboldbane på deres kontor, eller google har gratis snacks og inspirerende fællesområder, så er det både for at kunne tiltrække de bedste medarbejdere og fastholde de nuværende. Alle skal helst ønske at være en del af “klubben”. Det mindsker omkostninger til rekruttering, da man får flere ansøgere og derfor kan være kræsen. Og samtidig kan man sikre, at de ansatte ikke pludselig smutter - og alle ledere ved, hvor dyrt og besværligt det er, at ansætte nye medarbejdere.

Minimer grunde til brok, det øger glæden og produktiviteten

Man kan arbejde strategisk med det fysiske arbejdsmiljø, og de bedste har fokus på indsatser, der har til hensigt at give medarbejderne færre ting at brokke sig over. Simpelthen fordi brok skaber et dårligt arbejdsmiljø. Brok smitter hurtigt, og ingen kan lide at arbejde i en virksomhed med en brokkekultur.

Det er ofte de små ting, der kan være genstande for brok. Det er vigtigt at gøre det, man prædiker. Er en af virksomhedens værdier fx grundighed, ja, så nytter det jo ikke noget, at mødelokalerne aldrig spiller helt, er beskidt eller mangler notesblokke og kuglepenne. Så vil der med stor sandsynlighed komme spydige kommentarer som, “hvorfor skal jeg være grundig, når virksomheden tydeligvis ikke er det?"

Det gode fysiske arbejdsmiljø er ikke dyrt

Det behøver ikke være dyrt at skabe et godt fysisk arbejdsmiljø, eller at drive et kontor der står mål med virksomhedens ambitioner og brand. Hos Officeguru hjælper vi flere hundrede virksomheder hvert år med at få et bedre fysisk arbejdsmiljø. Vi er nørder i kontordrift og sætter en dyd i at minimere brok. Det skal være nemt for dem med ansvaret for kontoret, at drive kontoret, så det lever op til ambitionerne. Det kan du gøre med officeguru. 

Book et møde med os til en snak om jeres kontor eller find inspiration i en af disse artikler: