Officeguru blog - 5 tips for a winter-ready office

5 gode råd til et vinterklart kontor

Du har sikkert selv lagt mærke til det. Dagene bliver kortere. Det bliver mørkere. Der skal flere lag tøj til at holde dig varm. Det betyder også, at mange af os bruger helt op til 90% af vores tid indenfor. Og en stor portion af den tid bliver brugt på kontoret. Derfor er det nødvendigt at skabe nogle gode rammer for et sundt, rent og rart kontor.

 

1. Sørg for en optimal temperatur

Du kender det sikkert. Den evige diskussion om temperaturen på kontoret. Og med rette. Temperaturen er vigtig for jeres trivsel og ikke mindst produktiviteten på kontoret. Især om vinteren kan det være svært at ramme en temperatur, alle er glade for.

Skal man rette sig efter videnskaben, er den optimale temperatur mellem 20-22℃. For hver grad temperaturen falder fra den optimale temperatur, falder præstationen med 0,37%. Hvis temperaturen derimod overstiger den optimale temperatur, falder produktiviteten med 0,43% for hver grad.

Derfor kan det være en god idé at tjekke radiatorerne, og sikre at temperaturen er nogenlunde konstant i rummet. Det har en stor effekt på jeres indeklima. Hvis nogle kolleger er meget kuldskære eller sidder tæt på træk, er det en fin idé at have nogle tæpper til rådighed. Det spreder også lidt hygge.

 

2. Luk lyset ind

Her i Norden er vinteren en mørk tid. I efteråret og den tidlige vinter sniger dagslængden sig ned på sølle 7 timer. Lyset er især vigtigt for det mentale helbred og den overordnede trivsel på kontoret. Og mangel på lys kan give spændingshovedpine, træthed og i yderste tilfælde kan det øge stress.

Hvis jeres kontor ligger i skygge eller har få vinduer, er det en fordel at sørge for at skabe en god indendørs belysning. Hvis jeres kontor til gengæld er indrettet med store vinduer, er det vigtigt at holde så meget af vinduespartiet frit, så lyset kan komme ind. Derudover er det altid en god ide at sørge for regelmæssig vinduespudsning, så I får så meget ud af lyset som muligt.

 

3. Frisk luft ind -gammel luft ud

Du tænker måske ikke over det, men når du sidder indenfor, er du udsat for indendørs forurening. Forurening, der kommer fra blandt andet dampe fra møbler, elektronik, og de materialer kontoret og bygningen består af. Oven i det, afgiver vi mennesker også Co2 hver gang, vi trækker vejret. Dårlig luftkvalitet kan give både koncentrationsbesvær og hovedpine.

God ventilation er løsningen. Udluftning skaber en naturlig ventilation, som er med til at nedsætte luftforureningen indenfor. Om sommeren er det anbefalet, at man lufter ud i minimum 10 minutter hver dag. Men vinterluften er som regel mere tør, så her kan det svare sig at lufte ud oftere – men til gengæld i kortere tid. For at skabe en mere intens udluftning, skal der være gennemtræk, så den brugte luft for alvor bliver byttet ud med frisk luft udefra. Husk at skrue ned for radiatoren til et minimum, eller sluk dem, for at spare på energien. Et lille tip er også at have grønne planter på kontoret, de renser nemlig luften.

 

4. Hygiejne, hygiejne og mere hygiejne

Man har fået ørene tudet fulde med information om, hvordan man opretholder god hygiejne på kontoret. Vinteren bærer desværre ofte snøften og hoste med sig, for ikke at tale om sygdomme. Det er derfor ekstremt vigtigt, at der er fokus på hygiejnen.

Sørg for, at der altid er fyldt op med sæbe og håndsprit både på badeværelset, i køkkenet og i kantinen. Mind også kolleger om at være opmærksomme på de mest beskidte steder på kontoret. Hvis alle kolleger spritter overflader af, når dagen begynder og slutter, minimerer I risikoen for at smitte spreder sig. Det gælder især overflader på tastatur, mus og kuglepenne.

 

‍5. Undgå sne, sjap og vejsalt

Mudder, sne, sjap, salt og slud. Man kan nok ikke helt slippe for det, men man kan undgå at gulvet forvandler sig til et soppebassin, inden den første håndfuld kolleger møder ind.

Hvis der ikke er en måtte ved indgangen til kontoret, er det på høje tid at anskaffe sig et par stykker. I tilfælde af vådt vejr, kan man nemlig skifte den våde ud med en tør i løbet af dagen. Hvis jeres kontor også er indrettet med tæpper, er det vigtigt, at de bliver gjort grundigt og jævnligt rent.

Det kan også være en fordel at have fokus på, om gulvet kræver ekstra rengøring i vinterperioden. Det vil både give gulvet længere levetid og gøre det pænere og behageligere at opholde sig på kontoret.

For at minimere mængden af sne og sjap, der finder vej ind på kontoret, kan det betale sig at sørge for, at der bliver saltet og ryddet i de koldeste måneder af vinteren.

God vinter

Har du brug for hjælp til at holde et rent og rart kontor? Så læs mere om alle vores services her.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.