Officeguru blog - Why you should decorate your office with green plants

Derfor skal du indrette dit kontor med grønne planter

Grønt er ikke bare godt for øjnene – det er også godt for resten af kroppen. Det påvirker både medarbejdernes psyke og helbred, når grønne planter bliver en integreret del af indretningen. Nedenfor har vi listet nogle af de fordele, der er ved at have et kontor fyldt med planter. 

Mere end 20 års erfaring

Indoordesign er en virksomhed, som over de seneste 20 år har specialiseret sig i at få arbejdspladser til at være behageligere at opholde sig på. Det gør de blandt andet ved at tilbyde kontorbeplantning i alle afskygninger. Vi har taget en snak med med Michael Villadsen fra Indoordesign om, hvorfor det er så vigtigt at få naturen ind på kontoret. 

“Vi har jo mærket en kolossal udvikling i, hvor vigtigt det er blevet for virksomheder, at skabe en fysisk arbejdsplads der er flot og inspirerende indrettet, især efter at folk er kommet tilbage på kontorene efter corona. Folk vil gerne have et mere hyggeligt kontor og en mere hjemlig fornemmelse."

"Udover det - så er det gode kontormiljø også blevet et middel i kampen om de bedste talenter. Folk vil ikke længere sidde på et gråt og kedeligt kontor, de vil sidde i inspirerende omgivelser, der gør dem mere produktive, og det kan planter på kontoret i den grad være medvirkende til."

“Når det kommer til at få det grønne ind på kontoret, så har vi en stor erfaring, og vi har især kunne se en stigende efterspørgsel på vores plante- og mosvægge, som er blevet ekstremt populære. Udover at de skaber et godt indeklima og giver liv til lokalet, så fungerer de fx enormt godt som baggrund til diverse billeder. Og med medier som LinkedIn, hvor der konstant bliver delt billeder fra arbejdspladsen, så er det optimalt at have en plante- eller mosvæg, der kan fungere som den perfekte baggrund.” 

Kontoret spiller en rolle i rekrutteringen

Og netop det at bruge kontoret som et middel i rekrutteringen, er også noget vi har berørt i vores store rapport Opskriften på den hybride arbejdsplads. Her talte vi med Kasper Klausen, Talent Attraction Manager hos Immeo, som understregede hvor vigtigt det er, at den potentielle ansatte får lov til at opleve det kontor, vedkommende skal befinde sig på. Og netop derfor er vigtigheden af, at have et behageligt kontor ekstremt vigtigt. 

“At se kontoret er en stor del af ens beslutningsproces, da man jo skal tilbringe en del tid der. Man får mulighed for at mærke efter, og man får set hinanden i øjnene. Man skal have mulighed for at se det miljø, man skal være en del af 8 timer om dagen 5 dage om ugen"

Det kan lyde meget simpelt at smide et par planter ind på kontoret for at gøre det en smule hyggeligere. Problemet er bare, at de skal passes og plejes, ellers visner de hen. Og det er her, at det kan være en rigtig god ide at få en hjælpende hånd af nogen, som har styr på det. 

Det har Indoordesign. “Vi har arbejdet med design, indretning af kontormiljøer og ledelse af medarbejdere i forskellige funktioner i mere end 25 år. Vi kender med andre ord de udfordringer, som virksomhederne står overfor, og den viden bruger vi i vores arbejde.”

Der er mange fordele ved kontorbeplantning

Grønt er ikke bare godt for øjnene – det er også godt for resten af kroppen. Og gennem de seneste 15 år har Indoordesign oplevet, hvordan det påvirker medarbejdernes psyke og helbred, når grønne planter bliver en integreret del af indretningen.

Nedenfor har vi listet nogle af de fordele, der er ved at have et kontor fyldt med planter. ‍

  1. De kan reducere stress.

  2. De kan øge produktiviteten.

  3. De kan reducere sygefravær.

  4. De gør arbejdspladsen mere attraktiv for jobkandidater.

  5. De renser luften.

  6. De kan booste kreativiteten. 

  7. De kan reducere støj.

Er du nysgerrig på, hvordan planter kan bidrage til alt ovenstående, så kan du læse mere lige her.

Er du interesseret i at få planterne ind på dit kontor, så få et tilbud fra indoordesign gennem vores platform lige her