Officeguru blog - Massage service as an employee benefit

Massageordning som en personalegode

Massage betyder løst oversat at ælte metodisk for at helbrede lidelser, og hvad bedre end at blive æltet godt og grundigt igennem efter en lang dag på kontoret? Det mest vellykket bagværk er jo tit og ofte det bagværk, som er blevet godt og grundigt kræset om, og dine medarbejdere skal ligeledes kræses om, når de bruger mange af døgnets timer på at gå på arbejde. Og hvis ikke, du ønsker en bagværk- eller kageordning i dit firma, kan du betragte dine medarbejdere som så og give dem en massageordning på jobbet – de trænger med overhængende sandsynlighed også til at blive æltet godt igennem. 

Massageordning på arbejdspladsen

Du kan som en del af dit firmas forskellige personalegoder tilbyde dine medarbejdere en massageordning på arbejdspladsen, og give dem en velfortjent tur på briksen. Herunder kan du læse meget mere om fordele ved massage og om, hvorfor du fra i morgen vil drage stor fordel af at implementere en massageordning på jobbet som en fast personalegode i dit firma. Men først skal vi lige udforske terrænet på det danske arbejdsmarked – det er ikke et kønt syn. 

Når man kigger ud over det danske arbejdslandskab, tegner der sig i mange erhverv et billede af medarbejdere, som slås med enten mentale eller fysiske udfordringer og skavanker. Det er ofte grundet dårlige arbejdsforhold og arbejdsstillinger, og helt sikkert også fordi de ikke har implementeret en massageordning på jobbet endnu. Det er firmaets opgave, at sætte de bedste rammer for sine medarbejdere og, på den ene eller anden vis, tilbyde nogle personalegoder, som kan søde hverdagen lidt. Og her kunne en massageordning på arbejdspladsen være en rigtig god mulighed. Det er nemlig både godt for musklerne og stimuleringen af blodcirkulationen, mængden af affaldsstoffer i kroppen, bindevævet som holder på affaldsstofferne og nervesystemet, som blandt andet påvirker det mentale helbred. En massageordning på jobbet kan kun give plus på kontoen!

En massageordning som dækker hele kroppen

Musklerne i kroppen udgør ca. 40 % af vores kropsvægt, og det er derfor en betydelig procentdel af kroppen, som vi hver dag slider på, når vi går på arbejde. Det er vigtigt, at man passer på sin krop. Uanset om man har et hårdt fysisk arbejde eller et stillesiddende arbejde ved et hæve-sænkebord. Det er trods alt det hylster, som skal holde os oprejst, til den dag, hvor vi ikke skal stå op mere.

Hvorfor er massageordning på jobbet en god idé?

Ved en massage bliver blodcirkulationen i kroppen stimuleret, hvilket er med til at fjerne affaldsstoffer i kroppen. Og her er det vigtigt at nævne, at affaldsstoffer i kroppen ikke er farlige, men derimod helt naturlige — til trods for at ordet giver associationer til noget skrald. Det ophober sig ofte, hvis man dyrker hård fysisk motion, sidder stille foran computeren eller oplever stress i en længere periode. 

Ved en massageordning på arbejdspladsen, kan du hjælpe dig selv og dine medarbejdere med at forebygge disse ophobninger i bindevævet. Kroppen er i stand til selv at “rydde op” for affaldsstoffer, men en god massage er med til at hjælpe denne proces på vej. Det giver, som nævnt, en bedre blodcirkulation ved at hjælpe næringsstoffer og ilt rundt i kroppen.

Massageordning når kroppen skal slappe af

En massageordning kan ligeledes være med til at stimulere og aktivere det parasympatiske nervesystem, som er det ene af de to nervesystemer, der tilsammen udgør det autonome nervesystem. Det parasympatiske nervesystem er med til at genopbygge kroppen, når vi sover, og er derfor vigtigt, for at kroppen restituerer korrekt. En massage efterlader de fleste glade og afslappede, og det er da værd at give videre til firmaets medarbejdere med en massageordning på arbejdspladsen. 

En massageordning på kontoret vil helt sikkert også bidrage til den generelle arbejdsglæde og trivsel, som du kan læse mere om her.