emagine's Kontorrevolution: Skab Trivsel med Flyverpladser og Grønne Rum

Virksomheder kan variere meget i deres arbejdsformer. De mange forskellige behov og arbejdsstile kan kræve anderledes og mere fleksible tilgange til kontorets setup. Det har vi haft en snak med Janni Nielsen og Hanne Fabricius fra det innovative konsulenthus emagine om.

Et innovativt setup

Konsulenthuset emagine repræsenterer den moderne tilgang til arbejdslivet. Under vores besøg på deres kontor fik vi indblik i, hvordan de sikrer et lækkert og indbydende kontormiljø, hvor virksomhedens natur gør, at man ikke længere har faste pladser. I forbindelse med flytningen til emagines nuværende hovedkontor blev det besluttet, at der ikke skulle være faste skrivebordspladser til alle medarbejdere. Dette design harmonerer perfekt med virksomhedens dynamiske arbejdsrutine, hvor medarbejderne ofte arbejder ude hos kunderne eller hjemmefra, men stiller også store krav til kontorets indretning og servicekontrakter, fx rengøring.

I stedet for permanente pladser har de implementeret "flyverpladser". Dette koncept betyder færre faste arbejdsstationer, og det er ikke garanteret, at man sidder ved det samme skrivebord hver dag. For at gøre dette setup super nemt har emagine indført et "locker"-system. Dette indebærer, at hver medarbejder har sin egen kasse til opbevaring af personlige ejendele, såsom pc og andre småting, som kan låses inde i deres skab. Hver morgen kan medarbejderne tage deres kasse og placere den, hvor de ønsker at sidde og arbejde. Der hviler også et ansvar på hver enkelt medarbejder i at sikre, at pladsen bliver efterladt i en indbydende stand til den næste.

Derfor virker flyveplads-konceptet hos emagine

Officegurus erfaring er, at et flyverplads-setup ikke er lige populært blandt medarbejderne i alle virksomheder – blandt andet med kommentarer som “at man ikke føler sig velkommen, når man ikke har en rigtig plads”. Men flyverplads-konceptet virker hos emagine. Dette kan skyldes det faktum, at man som konsulent er vant til at være gæst hos sine kunder og derfor altid rydder op efter sig selv, men især også fordi emagines kontor bevidst er indrettet til at være et samlingspunkt for både sociale og professionelle aktiviteter. Der er masser af indbydende mødefaciliteter og fælles arbejdsrum, der er ideelle til workshops, brainstorms og projektrum. Derudover er det af høj prioritet, at medarbejderne har lyst til at deltage i de sociale arrangementer, og emagine har derfor investeret i et enormt indbydende udemiljø, inklusiv en tagterrasse med bar til fredagsbaren om sommeren.

“Hovedkontoret skal jo være et sted, hvor de synes, det er rart at komme ind” siger Hanne Fabricius fra emagine.

Medarbejdernes trivsel og velvære på kontoret er af afgørende betydning for emagine. Derfor har de skabt et miljø rigt på grønne elementer, både indendørs og udendørs. Flotte, flytbare plantevægge pryder kontoret og giver mulighed for at integrere grønt i arbejdsrummet efter behov. Det er afgørende at skabe en behagelig og visuelt tiltalende arbejdsplads for medarbejderne.

emagine har givet os et indblik i deres markante engagement i at tilpasse sig medarbejdernes behov og de moderne arbejdsformer. Deres innovative tilgang til kontorindretning og arbejdsmiljøet søger aktivt at fremme medarbejdernes produktivitet og trivsel, da dette er af højeste prioritet - fordi glade medarbejdere giver glade kunder.

3 tips til et rart og sundt kontormiljø:

  1. Tilpas kontoret til jeres behov:

emagine har fundet den konstellation og de tiltag, der passer bedst til medarbejdernes arbejdsform og behov. Det er værd at afsøge, hvordan kontormiljøet bedst tilpasses jeres – alle tiltag, store som små, er med til at gøre forskellen.

  1. Grønne omgivelser:

Introducer planter og grønne elementer, både inden- og udendørs, for at skabe en beroligende og inspirerende atmosfære. Dette har ikke kun visuelle fordele, men kan også hjælpe med at sænke lydniveauet. Find den planteservice, der passer til jeres behov, på Officegurus markedsplads.

  1. Fællesarrangementer:

Hos emagine gør de meget ud af at afholde fællesarrangementer. Dette er med til at øge fællesskabet og styrke samarbejdet. Julefrokoster, sommerfester og fredagsbarer er alt sammen med til at øge trivslen på arbejdspladsen – og det er noget, de gør meget ud af hos emagine. På Officegurus markedsplads finder du et hav af services, der kan hjælpe med at gøre jeres næste fællesarrangement til en succes!