Optimering af Frokostordningen på Arbejdspladsen: Sådan Gør Du det Bedre

Frokostordninger på arbejdspladsen kan have stor indflydelse på medarbejdernes trivsel og produktivitet. Vi har derfor talt med en fantastisk virksomhed, der virkelig forstår vigtigheden af medarbejdertrivsel og hvordan frokostordningen spiller en rolle i kontorets humør.

Her er otte elementer, som Johnny C. Rieck, COO hos Boligexperten, og Tina Svane, Receptionist hos Boligexperten, mener, man bør fokusere på, hvis frokostordningen skal blive en positiv medspiller i dagligdagen.

Boligexperten er en førende virksomhed inden for ejendomsadministration i Danmark, og med væggen i fællesstuen, der viser billeder af hver medarbejder i en tidslinje, fremgår det tydeligt, at her er en virksomhed, der prioriterer arbejdsglæde - en prioritering, der belønnes gennem medarbejdernes lange anciennitet. Hele en tredjedel af virksomhedens ca. 65 ansatte har været der i over 15 år, hvilket som Johnny nævnte, "bestemt kan ses på virksomhedens bundlinje".

1. "Frokostordningen skal være mere end bare mad."

Det handler ikke kun om selve maden, men også om atmosfæren og præsentationen. At skabe en positiv spiseoplevelse, hvor medarbejderne føler sig velkomne og komfortable, kan have en betydelig indvirkning på deres arbejdsglæde og trivsel.

2. "Vi har lagt stor vægt på at reducere madspild."

Madspild er en udbredt bekymring, og det er afgørende at minimere spildet af både ressourcer og fødevarer. Virksomheden har forpligtet sig til at reducere madspild og arbejder aktivt på at være mere bæredygtig.

3. "Vi forsøger at lytte til, hvad man gerne vil have."

Medarbejdernes feedback og præferencer er afgørende for at tilpasse frokostordningen til deres behov. Virksomheden er dedikeret til at lytte til medarbejderne og tilpasse menuen og tilbuddene i overensstemmelse hermed. Der tilbydes ekstra snacks som pesto, dage med ekstra pålæg og ostebord for at imødekomme medarbejdernes ønsker.

4. "Det er vigtigt at variere frugtudvalget."

Variation i frugtudvalget kan gøre de daglige snacks mere interessante og tilfredsstillende for medarbejderne. At inkludere forskellige typer frugt giver medarbejderne mulighed for at vælge fra et bredt udvalg af sunde muligheder.

5. "Det handler også om at minimere madspild med leverandøren."

Samarbejdet med leverandører er afgørende for at minimere madspild og optimere menuen. Virksomheden har et tæt samarbejde med leverandører for at sikre, at menuen passer til medarbejdernes behov og forventninger.

6. "Det handler om at skabe en positiv spiseoplevelse."

At gøre spiseområdet indbydende og hyggeligt er nøglen til at skabe en positiv spiseoplevelse for medarbejderne. Dette skaber en behagelig atmosfære, hvor medarbejderne kan nyde deres frokostpause. Området, hvor medarbejderne spiser deres frokost, er ikke en typisk kedelig kantine; det er hyggeligt og endda hjemligt indrettet.

7. "Vi har også tilkøbt ekstra snacks som gulerødder og agurker."

Tilføjelsen af sunde snacks som gulerødder og agurker giver medarbejderne flere valgmuligheder for at vælge sundere alternativer og tilfredsstille deres sult mellem måltiderne.

8. "Ratings, feedback og samarbejde med frokostleverandøren er afgørende."

At indsamle feedback fra medarbejderne og give leverandøren vurderinger - nogle gange med kommentarer - samt aktivt samarbejde med leverandører er nøglen til at opretholde kvaliteten af frokostordningen. Dette sikrer, at Boligexperten kan tilpasse sig ændringer i medarbejdernes præferencer og behov, hvilket er afgørende for en vellykket frokostordning.

At optimere frokostordningen på arbejdspladsen er en måde at investere i medarbejdernes trivsel og effektivitet. Ved at tage hensyn til medarbejdernes feedback og præferencer, minimere madspild, skabe en positiv spiseoplevelse og samarbejde tæt med leverandører kan virksomheder skabe en frokostordning, der er tilpasset deres kultur og medarbejdernes behov.

Hvis din virksomhed også overvejer at optimere frokostordningen, kan disse input og tanker fra interviewet være en god inspiration til at komme i gang. Husk, at frokosten ikke kun handler om at stille sulten, men også om at skabe en positiv arbejdspladsoplevelse.