JaJa Architects - Officeguru - Frokostordning

Grøn omstilling på kontoret: Et interview med Gry fra JaJa Architects

I dag har vi fornøjelsen af at præsentere et spændende interview med Gry Oustrup, Office Assistant hos JaJa Architects, en miljøbevidst arkitekttegnestue som vi er enormt stolte af at samarbejde med, da deres miljøbevidste tilgang til kontoret er en inspirationskilde for både os og vores store community af office managers. Vi taler med Gry om hendes rolle på kontoret, grønne initiativer og brugen af teknologi som Officeguru-appen til at lette administrationen.

Gry har været Office Assistant hos JaJa Architects i to år. Hun begyndte oprindeligt sin karriere som pædagog, men havde behov for en anden type job, hvor fleksibilitet og deltidsmuligheder var en mulighed. Hendes nuværende rolle indebærer at administrere kontoret og sørge for, at alle har det godt og kan fokusere på deres arbejde.

Grøn omstilling og vegetarisk frokost

JaJa Architects' tilgang til, hvordan kontoret skal bidrage til den grønne omstilling, er beundringsværdig. En bemærkelsesværdig praksis på kontoret er, at de kun serverer vegetarisk mad til frokost. Gry forklarer:

"Det er bedst for miljøet, at vi ikke spiser kød, og folk kan jo selv styre om de vil spise kød til aftensmad og morgenmad, hvis de vil have det.".

Dette valg afspejler kontorets forpligtelse til at være miljøbevidst og støtte en sund livsstil. Det er således en firmapolitik, at frokostordningen er vegetarisk, hvilket også stiller krav til leverandøren. Heldigvis er der på Officeguru-platformen flere køkkener, der har specialiseret sig i at skabe en velsmagende vegetarisk frokostordning. Forskellen er i høj grad, at disse køkkener ikke betragter den vegetariske ret som en mere kedelig version af dagens kødret.

Sundere alternativer til slik

Gry deler også en anden ændring i kontorets kostvaner. Tidligere brugte de 900 kroner om ugen på slik, men nu fokuserer de primært på sunde alternativer som knækbrød, kiks, tørret frugt og mørk chokolade med over 60% kakao.

“Jamen, vi synes jo, det er vigtigt at være god ved miljøet og også være god ved kroppen.”

Denne ændring krævede lidt tilvænning i starten, men har nu fuld opbakning fra kollegerne, da alternativerne også smager supergodt. Derudover oplever Gry, at ændringen har forbedret medarbejdernes energiniveau.

“Folk siger jo selv, at de har det bedre. Fordi det, der sker, når man spiser slik, er, at man får et sukkerboost og er hyperaktiv i et stykke tid, og så bliver man pludselig træt. Jeg ser ikke så tit folk være så trætte om eftermiddagen som vi var før i tiden, så det hjælper virkelig på arbejdet.”

Grøn profil og bæredygtighed

JaJa Architects støtter også lokale virksomheder og bruger genbrugsprodukter eller bæredygtige alternativer på kontoret, f.eks. rengøringsartikler. De opfordrer også medarbejderne til at drikke vand fra hanen, da Danmark har en pålidelig kilde til drikkevand. Der er derfor altid glasflasker med koldt drikkevand i køleskabet. Gry understreger vigtigheden af at undgå at spilde ressourcer og fokusere på bæredygtighed - hvor selv de små detaljer kan gøre en forskel.

Officeguru-appen til administration

Officeguru-appen har gjort administrationen lettere for Gry. Hun bruger den til at koordinere rengøring, frugtordninger, vinduespolering og frokostordningen. Selvom hun påpeger, at der stadig er nogle opgaver, der kræver en sparringssamtale Officegurus Customer Success-afdeling, så er appen en praktisk måde at have alt samlet ét sted og undgå at skulle logge ind på flere platforme eller håndtere en tilsandet mailindbakke.

Konklusion: Bæredygtighed kan sagtens implementeres på kontoret

JaJa Architects og Gry har demonstreret en stærk forpligtelse til miljøvenlighed, sundhed og effektiv administration på kontoret. Deres overgang til vegetarisk frokost og fokus på sunde alternativer til slik er gode eksempler på, hvordan små ændringer kan have en positiv indvirkning på arbejdsmiljøet. Officeguru-appen har også været en vigtig ressource til at strømline kontoradministrationen, og især frokostappen hjælper med at opretholde deres grønne profil og begrænse madspild.

Dette interview med Gry og JaJa Architects er en inspiration til andre virksomheder, der ønsker at fremme grøn omstilling og bruge teknologi til at lette administrationen på kontoret.

Søger I sunde snacks til kontoret, så tag et kig på vores fantastiske partnerskab med BetterBox.