Grøn Revolution: Moments Frokost App Skærer Madspildet Ned med 80%

Hvordan Moment reducerede madspild med 80%: En succeshistorie med Officegurus frokost app

At mindske madspild på arbejdspladsen har mange fordele. Udover at skabe en mere bæredygtig og miljøvenlig arbejdsplads, samt bidrage med gode tal i virksomhedens ESG rapport, så reducerer det også omkostninger forbundet med en frokostordning.

Moment tog en afgørende beslutning om at ændre deres tilgang til frokostordningen, og har med hjælp fra Officegurus frokost app opnået en imponerende reduktion på næsten 80% i deres madspild. 

Inden frokost appen blev implementeret hos Moment, var facility manager Sascha Barmann interesseret i at vide, hvilken effekt det ville have. Hun besluttede derfor, at de skulle veje deres madspild i perioden op til samt efter, at den nye løsning blev sat i værk.

Herigennem blev det kendt præcist, hvor bemærkelsesværdig en ændring det skulle vise sig at være: "Vi har simpelthen regnet ud, at vi har sparet næsten 80% i madspild ved, at folk kan melde til og fra på appen," forklarede Sascha, som har været drivkraften bag denne transformation.

Implementeringen blev planlagt

Det, der ifølge Sascha gør appen til en genial løsning til reduktion af madspild, er primært to faktorer. Først og fremmest er det funktionen, der tillader, at ansatte skal tilvælge måltider frem for at fravælge, og derudover, fordi den giver et præcist overblik over, hvor meget mad der egentlig skal bestilles.

Sascha forklarer, at det har krævet lidt at opdrage de ansatte til at bruge appen, men at de generelt har taget rigtig godt imod den. Indsatsen blev da også belønnet, da medarbejderne begyndte at se værdien i den nye tilgang, der eliminerede det daglige madspild. 

Sascha var godt klar over, at dette var en ændring i kultur og adfærd. Hun arbejdede derfor med en fokusgruppe og designede processen, så den blev distribueret på tværs af virksomheden for at sikre, at alle var klar over ændringerne. Dette blev afgørende for at sikre en smidig overgang til den nye ordning.

Økonomiske besparelser

Ud over at mindske madspildet, så Moment også en økonomisk fordel. Denne reduktion i madspild førte nemlig også til en mindre frokostregning.

Moments rejse er et eksempel på, hvordan en simpel, men effektiv løsning som Officegurus frokost app kan have en enorm indflydelse på reduktion af madspild. Moment har vist, at med den rette tilgang og  gradvis tilpasning kan store fremskridt opnås, ikke kun for virksomheden, men også for miljøet og ESG rapporteringen.

Others have read

Officeguru blog - Why you should decorate your office with green plants

Derfor skal du indrette dit kontor med grønne planter

Grønt er ikke bare godt for øjnene – det er også godt for resten af kroppen. Det påvirker både medarbejdernes psyke og helbred, når grønne planter bliver en integreret del af indretningen. Her har vi listet nogle af de fordele, der er ved at have et kontor fyldt med planter.
JaJa Architects - Officeguru - Frokostordning

Grøn omstilling på kontoret: Et interview med Gry fra JaJa Architects

Opdag, hvordan JaJa Architects og deres engagerede Office Assistant, Gry, fører an i grøn omstilling på kontoret. Fra vegetarisk frokost til sunde alternativer til slik og brugen af den praktiske Officeguru-app. Læs deres inspirerende historie om at skabe et bæredygtigt og effektivt arbejdsmiljø.
Officeguru blog - Are you updated on the new remote work rules?

Er du opdateret på de nye regler for hjemmearbejde?

Arbejdspladsen er blevet mere hybrid, og det betyder, at flere af os arbejder hjemme et par gange om ugen. Hvis det er også er tilfældet på din arbejdsplads, så skal du være opmærksom på, at der snart træder nye regler i kraft for hjemmearbejdspladsen. Få et overblik her.

Kunsten at drive et lækkert kontor uden at bruge mere end 30 min. pr. dag på office management

🌟 "Effektiv Kontordrift på Bare 30 Min. om Dagen! 🕒" Opdag, hvordan Christian fra Talentech bruger Officegurus platform til at skabe et hjemligt og produktivt kontormiljø med minimal indsats. Lær hemmeligheden bag effektiv tidsstyring og bedre medarbejderengagement, som styrker team-spirit og arbejdsglæde. Et must-read for alle, der ønsker at optimere kontorlivet! 💼🚀