OSK Design - Picture of vessel they have designed - Officeguru

OSK Design: Kampen mod Madspild og ESG-venlig Frokostordning med Officeguru

I en verden, hvor bæredygtighed og miljømæssig ansvarlighed spiller en stadig større rolle, er virksomheder begyndt at se på måder, de kan bidrage til en bedre planet. OSK Design, en førende aktør inden for skibsdesign, har taget skridt i den retning ved at bekæmpe madspild og forbedre deres ESG-profil (Environmental, Social, Governance).

Vi har haft fornøjelsen af at interviewe Dorrit Rée Akselbo, Head of HR and Administration hos OSK Design, for at få et indblik i, hvordan virksomheden aktivt arbejder på at reducere madspild og forbedre kollegernes arbejdsmiljø med hjælp fra Officeguru. Læs med for at lære mere om deres spændende initiativer.

Skibsdesign med en grøn vision

OSK Design er en virksomhed, der specialiserer sig i skibsdesign og rådgivning inden for skibsfart. Med et team af dygtige ingeniører arbejder de på at udvikle skibe, der ikke kun er økonomisk effektive, men også miljøvenlige. Deres arbejde omfatter hele processen fra design til bygning og sikrer, at skibene er i overensstemmelse med de standarder, der kræves i det miljøbevidste verdensbillede.

En kontorplads med ildsjæle

OSK Design har omkring 25 medarbejdere på deres kontor i København og yderligere 30 i Århus. De fleste medarbejdere arbejder på kontoret, da de har brug for specialudstyr til at arbejde med de komplekse designprogrammer. Denne tætte arbejdsrelation og fællesskabet mellem medarbejderne spiller en vigtig rolle i virksomhedens succes. Kontoret er derfor udstyret med ikke kun hæve-sænke borde og dobbeltskærme, men også et bordfodboldbord med et tilhørende (nogen vil sige sirligt) overblik over månedens stilling i ligaen.

Frokostordningen: En kilde til samling

"Ingen tvivl om, at frokost har en virkelig samlende effekt på alle på en arbejdsplads … jeg har været et andet sted, hvor virksomheden stoppede med en frokostordning efter Corona, og det var ret markant, hvad det betød for fællesskabet."

Frokostordningen spiller en central rolle i at skabe fællesskab og trivsel på OSK Design. Officeguru har hjulpet virksomheden med at effektivisere frokostprocessen og samtidig reducere madspild betydeligt.

Officeguru-appen: En brugerstyret frokostløsning

"Man skulle selv aktivt træffe et valg, om man ville spise frokost eller ej."

Dorrit Akselbo nævner Officeguru-appen som en afgørende faktor for at optimere frokostordningen. Med appen kan medarbejderne nemt tilmelde og afmelde sig frokost og vælge mellem forskellige menuer, herunder vegetarisk, glutenfri og halal.

"De kan også selv styre, om de vil have halal eller vegetarisk eller glutenfri, hvilket mange er glade for … Ændringer koster heller ikke ekstra, de kan selv se menuen, og der er et godt overblik - det er mega fedt."

Dorrits fokus på at mindske madspild og sikre forankring af Officegurus frokost-app gjorde, at hun valgte, at medarbejderne aktivt skulle tilmelde deres frokostdage.

"Der var en vis bekymring for, om det ville virke - om folk ville huske det … Og det har ikke vist sig at være rigtigt, at folk ikke kan finde ud af det, fordi folk er super gode."

Dorrit kan nu tilbyde medarbejderne en fleksibel og personlig frokostoplevelse, samtidig med at det hjælper med at reducere madspild og spare penge.

Mindre spild, mere besparelse

En af de mest betydningsfulde fordele ved Officeguru-appen er den markante reduktion i madspild. Tidligere havde virksomheden udfordringer med overskydende mad, da det var svært at forudsige, hvor mange medarbejdere der ville deltage i frokosten. Derudover var den tidligere løsning også besværlig og tidskrævende at administrere.

"Altså tidligere så var det jo sådan, at jeg skulle sidde med en ret kompliceret Excel-ark en gang om ugen … Det var en ikke så spændende opgave, som tog rigtig meget tid."

Før i tiden sad Dorrit og gennemgik samtlige medarbejderes kalendere og tilrettede Excel-arket, men fordi hun kun havde tid til øvelsen én gang om ugen - og medarbejderne, helt naturligt, ikke altid havde planlagt en uge i forvejen, hvilke dage de arbejdede hjemmefra, så blev resultatet ofte en hel del madspild og penge brugt på frokost, der ikke blev spist. Nu kan medarbejderne selv styre deres frokostbestillinger, hvilket har ført til betydelige besparelser både økonomisk og miljømæssigt.

"Der har været virkelig, virkelig meget spild … Men nu kan man se, at der bliver bestilt langt færre kuverter … Det er penge på bundlinjen, og det andet er, at man ikke står og smider al den mad ud - for det er næsten ubærligt, både for mig og for vores piccoline."

Det handler om mere end bare mad

OSK Design's tilgang til frokostordningen er et eksempel på, hvordan virksomheder kan tage skridt mod bæredygtighed og forbedre medarbejdernes trivsel. Officeguru har været en afgørende partner i denne rejse, der har hjulpet med at reducere madspild og skabe en mere personlig frokostoplevelse.

Det er værd at huske, at bæredygtighed og miljømæssig ansvarlighed ikke kun handler om store initiativer, men også om små skridt, som at reducere madspild på arbejdspladsen. OSK Design er et inspirerende eksempel på, hvordan virksomheder kan gøre en forskel, samtidig med at de forbedrer deres ESG-profil og medarbejdernes trivsel.