Skab trivsel på kontoret: Vigtigheden af psykologisk velvære og effektivt samarbejde

Produktivitet og godt samarbejde på arbejdspladsen afhænger i høj grad af medarbejdernes velvære og psykologiske trivsel på kontoret, og alt sammen fylder det mere og mere på arbejdspladser. På Officeguru-kontoret lægger vi også selv stor vægt på netop dette, men det er ikke kun hos os, at disse emner er kommet på dagsordenen. 

Vi har været på besøg hos Watts og haft en inspirerende snak med Camilla Stylsvig Priesum, omkring virksomhedens tilgang til trivsel, samt hvordan samarbejde og positiv energi lever i bedste velgående på deres arbejdsplads. 

Tryghed og åben dialog

Hos Watts har de dialogen i orden, og medarbejderne kan føle sig trygge ved at udtrykke deres tanker og følelser. Der er etableret en kultur med åbenhed, og hvor der er forståelse for, at livet ikke kun drejer sig om arbejde, og at det derfor er vigtigt, at der er plads til at balancere privatlivet også. Dette har ført til et mere støttende og sammenhængende team. 

“Der er rigtig meget fokus på familien og privatlivet, fordi hvis ikke det fungerer, hvordan skal man så kunne fungere i arbejdet?” 

Hos Watts arbejder de fortsat gennem flere tiltag på at styrke virksomhedskulturen, og det samme gør sig gældende hos os. En kommende workshop med fokus på psykologisk tryghed for både medarbejdere og ledere er et eksempel på disse initiativer. 

Det er også ekstremt vigtigt for os at bidrage til et miljø, hvor åben dialog og støtte er normen. Dette er nemlig afgørende for at opbygge et sammenhængende og produktivt team, hvor medarbejderne føler sig værdsatte og sete. 

“Min chef lytter og forstår, hvis jeg kommer og fortæller, at jeg har problemer, istedet for at se det som en byrde” 

Indretning af kontoret som værktøj

Watts har også investeret tid og ressourcer i at forbedre de fysiske rammer og arbejdsmiljø. Hertil kan blandt andet nævnes akustikforbedringer, for at mindske støjniveauer, indførelse af fleksible arbejdsområder og hyggelige fællesområder. Disse ændringer har ikke kun skabt et mere behageligt arbejdsmiljø, men har også øget produktiviteten ved at give medarbejderne mulighed for at arbejde på den måde, der passer bedst til deres individuelle præferencer. 

Ligesom Watts har vi hos Officeguru også investeret i indretningen af kontorlokalerne, for at skabe et mere behageligt arbejdsmiljø. Vi har både lydtætte mødebokse, så alle kan foretage uforstyrrede opkald, og også indrettet kontoret på en måde, der både fremmer samarbejde og produktivitet, men også giver plads til at sidde fokuseret for sig selv. Derudover har vi også indført mere lavpraktiske tiltag som et tag-selv køleskab med kolde drikkevarer til arbejdsdagen, samt forskellige snacks på kontoret. 

Indførelse af nye tiltag skaber andre behov - og der skal kunne tales åbent om alles behov

Camilla kom til Watts fra et andet selskab i Andel familien, Clever. Selvom Clever stadig har startup-ånd, er der ingen tvivl om, at det er en større og mere etableret virksomhed, hvilket bl.a. kom til udtryk i udbuddet på kontoret, fx havde Watts ikke snacks til medarbejderne. 

Dette ændrede Camilla og placerede snacks på et bord midt i det åbne kontormiljø.

Indførelsen af snacks blev varmt budt velkommen, men skabte dog en udfordring, nemlig “larm” fra den smalltalk, der kom omkring bordet hvor snacks var placeret.

Den åbne dialog på kontoret ledte til feedback omkring støj, hvilket ledte behovet for at formulere en  officiel ‘Code of Conduct’. Dog uden løftede pegefingre eller falsk harmoni.

“Hvis man skal tale med nogen på kontoret, så går man hen til medarbejderen eller til sine kollegaer i stedet for at sidde og råbe ovre fra den anden side af lokalet.” 

Den nye “Code of Conduct" fungerer som et regelsæt af ‘god stil’ overfor sine kollegaer, og alle bakker op om formålet - nemlig at fremme et mere roligt, behageligt og produktivt arbejdsmiljø. Desuden valgte man at flytte snacks til køkkenområdet, så man kunne bevare behovet for small-talk.

Opsummering: Kontinuerligt fokus på trivsel

Det er uomtvisteligt, at trivsel på kontoret er afgørende for produktivitet og godt samarbejde, og hos Officeguru deler vi Watt’s vision om kontinuerligt at styrke virksomhedens kultur og øge fokus på trivsel.